Speulhoes Alette

kleinschalige kinderdagopvang

De medewerkers

Alette Vrieling
Alette VrielingSpeulhoes Alette is de kinderdagopvang van Alette Vrieling (1980). Het kinderdagverblijf is gevestigd aan de woonboerderij in Nooitgedacht. Hier woont Alette samen met haar drie kinderen Sasja (2010), Suze (2012) en Luukjan (2013).

Alette heeft de MBO-opleidingen Verzorging Kort en Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) voor kinderopvang en basisonderwijs gevolgd. Na haar studie startte ze in 2004 een gastouderverblijf via stichting Thuishuis. Omdat Alette graag voor meer kinderen dagopvang wilde bieden, is ze in 2010 overgegaan in een kinderdagopvang. In 2013 wilde Alette volledig voor zichzelf aan de slag en richtte ze Speulhoes Alette op.

Alette is een echte creatieveling. Ze maakt graag antroposofische poppen en kabouters en knutselt graag versieringen in elkaar voor de kinderdagopvang. Vaak zijn deze seizoensgebonden waardoor Speulhoes Alette het hele jaar door gezellig is aangekleed. Daarnaast kookt en bakt Alette graag. Zowel met als zonder kinderen.

Anoek
Anoek (1996) heeft een MBO niveau 4 diploma voor Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (SMD). Na het afronden hiervan in 2016 heeft Anoek bijna een jaar lang fulltime gewerkt bij Speulhoes Alette totdat zij voor een aantal maanden vertrok om vrijwilligerswerk te gaan doen in Zambia.

Nadat Anoek is teruggekomen uit Zambia is zij begonnen aan de HBO opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlener (SJD) en werkt momenteel als invalkracht en biedt daarnaast ondersteuning op het gebied van kantoorwerkzaamheden.

Denise

Petra
Petra is 25 jaar oud en is opgegroeid in Anloo, maar woont nu samen met haar vriend in Assen. Na het VMBO heeft zij de MBO-opleiding tot onderwijsassistent gevolgd met als insteek daarna de Pabo te gaan doen. Gedurende de opleiding kwam ze erachter dat ze het leuker vindt om meer één op één of met groepjes kinderen te werken en dat ze meer wilde weten rondom de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Daarom heeft ze gekozen om als vervolg de opleiding HBO-Pedagogiek te gaan doen, die in juli 2018 is afgerond.

Ieder kind is uniek en Petra vindt het dan ook een uitdaging om de kwaliteiten van het kind te ontdekken en deze tot zijn recht te laten komen en een zetje in de goede richting te geven daar waar hij of zij moeite mee heeft.

In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen om te gaan winkelen, samen te lunchen of bij te kletsen met een kop thee. Daarnaast sport ze ook graag. Op dit moment werkt Petra op oproepbasis.